Za nami pierwszy dzień warsztatów Zero Waste, które przygotowaliśmy wraz z Bank Żywności w Olsztynie dla uczniów biorących udział w projekcie 🧪🍅🥦 #FoodScienceClass, w ramach którego rozszyfrowujemy zagadnienia produkcji, przetwórstwa i bezpieczeństwa żywności. 😺 To jednocześnie nasze pierwsze spotkanie po przerwie wakacyjnej!

🎒👩‍🦱🧑 Dziś towarzyszyli nam licealiści z XII Liceum Ogólnokształcące w Olsztynie, jutro odwiedzą nas uczniowie ze Szkoła Podstawowa w Dywitach.
👩‍🔬🧑‍🔬👩‍🍳👩‍🏫 Wykłady, pokazy, eksperymenty, warsztaty kulinarne to tylko część aktywności, które przygotowaliśmy dla uczniów. Niebawem dłuższa relacja z wydarzenia. 🎉
__________________________________
Projekt #FoodScienceClass jest finansowany przez EIT Food – wspólnotę wiedzy i innowacji w obszarze żywności, która pracuje na rzecz zrównoważonego, zdrowego i godnego zaufania systemu żywnościowego. Partnerami projektu są: הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל | Technion, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk, Bank Żywności w Olsztynie, EUFIC – European Food Information Council, VTT Technical Research Centre of Finland, Rikolto – Vredeseilanden

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.